Cum să alegi mobilierul pentru restaurante, cafenele și baruri. Sfaturi de la experții Cabinet Plus.

Dacă nu aveți experiența necesară, vă recomandăm sincer să contactați specialiștii noștri, veți primi o mulțime de informații utile despre cum să alegeți mobilierul potrivit pentru hotel.

Pentru restaurante, mobilierul este un instrument important în atragerea vizitatorilor noi și păstrarea loialității oaspeților care deja au vizitat localul Dvs.. Mobilierul pentru restaurante joacă rolul unui element important de comunicare indirectă cu consumatorul, creând impresia despre local. Mobilierul frumos și de înaltă calitate îi redă potențialului vizitator ce nivel de deservire îl așteaptă, designul creează o atmosferă specială, care în sinergie cu alți factori, definește o „atmosferă de restaurant” pentru care consumatorul plătește.


Un restaurator cu experiență, realizând importanța designului și mobilierului de înaltă calitate pentru restaurante și cafenele, folosește cu îndemânare interiorul ca element al strategiei de afaceri. Alegerea soluțiilor pentru un local este un proces complex, în care este foarte ușor să faceți greșeli. Industria mobilei oferă o gamă vastă de mobilier, ceea ce face dificil pentru un restaurator fără experiență să aleagă potrivit. Concentrându-vă exclusiv pe prețul mobilierului, puteți cădea cu ușurință pentru prețuri dulci și, ca rezultat, alegeți produse ieftine, ci cu calitate scăzută, pe de altă parte, bazându-vă doar pe calitate, este ușor să găsiți produse nejustificat de scumpe, care vor servi mult timp, dar vor reduce considerabil profitabilitatea afacerii.


Doar bazându-vă pe o bogăție de experiență, puteți alege produse care să servească obiectivele afacerii dvs. În acest articol, am reunit o serie de sfaturi care vă vor ajuta să faceți mai puține greșeli și pentru a crea un mediu în care afacerea dvs. va prospera. Reguli generale la alegerea mobilierului:

  • Fiabilitatea și durabilitatea. Evident, depuneți eforturi pentru a selecta mobilierul de cea mai bună calitate în limita bugetului dvs. Dar, un factor important care este adesea trecut cu vederea este stabilitatea, mesele trebuie să stea ferm pe picioarele de sprijin.
     
  • Confortul. Fața interiorului creează prima impresie de „wow” și menține atmosfera restaurantului pe parcursul întregii vizite, dar toată frumusețea interiorului poate fi distrusă de disconfortul inconvenientului mobilierului.
     
  • Siguranța. Mobilierul din materiale ecologice și de înaltă calitate nu este doar estetic, ci creează și o protecție suplimentară pentru consumator. Acordați atenție modelelor din lemn, iar atunci când alegeți mobilierul din plastic, aruncați o privire mai atentă asupra calității materialului.
     
  • Durabilitatea. Evident un element important. În această privință, totul este simplu dacă tratezi achiziția de mobilă ca pe o investiție, mobilierul calitativ durează mai mult, crește confortul consumatorului și se defectează mai rar. Astfel, nu căutați „cel mai bun”, ci cel mai „optim” preț.
     
  • Igiena. Un alt factor evident la prima vedere, ce creează multe capcane. Materialele hidrofuge aplicate pe mese și scaune facilitează curățarea și ar trebui să tolereze cu ușurință substanțele chimice utilizate la curățare. În același timp, amintiți-vă că formele și texturile complexe complică curățarea.
     
  • Atractivitatea. Acest parametru nu este în zadar ultimul din listă. Un factor important de care trebuie să fiți ghidați, dar nu are sens dacă nu ai verificat mobilierul pentru a respecta toate punctele anterioare. Alegeți produse în designul general al barului și restaurantului.
     
  • Atunci când alegeți mobilierul, țineți cont de dimensiunea și arhitectura camerei în care va fi folosit. Tavanele înalte permit utilizarea unor structuri masive și complexe, în timp ce camerele mici sunt mai bine mobilate cu mobilier ușor „aerisit”.

Marca Sandalyeci produce mobilier de înaltă calitate, care și-a câștigat o bună reputație cu restauratorii din întreaga lume.


Tipuri de unități și cerințe pentru produsele de mobilier din acestea.


În funcție de distribuția zonelor de atenție, unitățile pot fi împărțite în mai multe grupuri:

În restaurante, zonele de interes și interacțiune ale vizitatorilor sunt distribuite uniform în întreaga sală, în baruri există un important centru de atenție pentru vizitatori - tejgheaua barului. De aici începe formarea întregului ansamblu arhitectural în local și alegerea mobilierului.


Barul este centrul arhitectural și stilistic al unității, din care zonele de interes ale vizitatorilor radiază în valuri. Consumatorii cei mai activi și extrem de sociali își vor îndrepta atenția cât mai aproape de centru și, cu cât zona este mai departe de tejghea, cu atât oaspetele devine mai intim și mai calm. Aceasta nu este o regulă universală, iar deciziile variază de la local la local, dar în majoritatea cazurilor această tendință continuă.
În funcție de poziționarea unității, acesta poate fi împărțit în mai multe grupuri:

 

  • Unități orientate către consumatori de masă. (puncte de fast-food, reduceri, baruri low-cost, cluburi de noapte accesibile etc.).


O verificare mică în acest segment este ușor compensată de așteptările scăzute și de un număr mare de vizitatori, astfel de unități oferind un preț relativ mic pentru serviciile lor. În acest segment, este extrem de important să optimizați costurile de întreținere, acest lucru se aplică nu numai proceselor de afaceri și lucrului cu personalul, ci și soluțiilor de interior. Confortul și designul joacă un rol semnificativ în acest segment, dar, în primul rând, acordați atenție soluțiilor rezistente la uzură și durabile. Este important să înțelegem că acestea nu sunt neapărat soluții ieftine. defecțiunile frecvente și uzura rapidă de la un flux mare de vizitatori implică costuri suplimentare.

 

  • Unități sociale și de divertisment. (karaoke, cafenea de artă, cafenea etc.)


Formatele unităților din acest segment sunt foarte flexibile. Într-un oraș, puteți găsi mai multe cafenele de artă cu cecuri medii uriașe și un nivel ridicat de servicii adiacente cafenelelor de artă de clasă joasă, care, în formatul lor, concurează cu primele în ceea ce privește profitul. Atunci când vizitează o astfel de local, consumatorul se așteaptă ca mediul în care se găsește să-și reia starea de spirit, să-l distreze și să creeze oportunități suplimentare de socializare.


Fluxul de vizitatori în astfel de unități este mai mic decât în ​​primul; interiorul unităților din acest grup, în primul rând, ar trebui să stimuleze o creștere a verificării medii. Restauratorii au un pachet întreg de trucuri pentru asta. Atunci când alegeți mobilier, nu uitați că, chiar și într-o unitate relativ ieftină, consumatorul se așteaptă la o atitudine specială, iar produsele de mobilier în acest caz sunt o ocazie excelentă de a demonstra această atitudine.

 

  • Afaceri orientate către premium. (restaurante și unități de înaltă clasă orientate spre oaspeții VIP).


Restauratorii care lucrează în acest segment sunt atât artiști geniali, cât și matematicieni. Miza din acest grup este incredibil de mare, dar jocul adesea merită riscul. În segmentul premium, fiecare greșeală poate fi fatală, astfel încât cele mai mari cerințe sunt făcute în fața întregii echipe și a interiorului unității. Oaspeții VIP așteaptă ce este mai bun în toate, inclusiv soluții de interior.


Atunci când alegeți mobilierul pentru acest segment, este important să acordați atenție cerințelor operaționale dictate de formatul unității. Așteptările oaspeților nu vă vor permite să vă descurcați fără produse de înaltă calitate, dar în același timp, este important să alegeți modele care să fie ușor de întreținut și actualizat pentru personal. De exemplu: puteți cumpăra mobilier de terasă din plastic italian de înaltă calitate, care vă va servi zeci de ani, dar sistemul incomod de depozitare și necesitatea de a face acest lucru în fiecare noapte vor duce la pierderi financiare în primul an. Încearcați să anticipați astfel de momente.


Este important să înțelegem că diviziunea este condiționată și, pentru a crește atractivitatea și profitabilitatea locali, formatele de lucru sunt mixte.
 

Fotoliu TANGO Lounge oferă nenumărate posibilități de improvizație.


Formarea unui proiect de proiectare pentru local.


Primul și cel mai important pas în determinarea listei de așteptări și sarcini pentru întregul interior al unității este crearea unui proiect de proiectare. Stabiliți formatul și publicul țintă pentru local, rezolvați cu atenție această problemă cu meșterul și proiectant. Implicarea ambilor specialiști este importantă. În etapa de planificare, meșterul joacă rolul unei voci de bun simț, al cărei principal obiectiv este să vă optimizați cheltuielile în timpul construcției și funcționării unității. În același timp, designerul este cel care apără interesele consumatorilor și caută să creeze un spațiu în care vizitatorul va dori să se întoarcă.

Un meșter bun se străduiește întotdeauna să reducă costurile, iar un designer se străduiește să nu se exprime prin soluții interioare, ci să creeze o zonă emoțională și socială ergonomică care să aducă noi vizitatori și să difuzeze politica locali dvs. vizitatorilor, chiar înainte de a încerca preparatele și serviciile.


Un proiect de proiectare implică nu numai soluții de arhitectură și design adaptate cererilor potențialilor dvs. clienți, ci și toate soluțiile stilistice utilizate în lucrare și trebuie să studieze mai întâi toate procesele de afaceri care vor avea loc în local. Abia atunci veți putea studia pe deplin fluxul de lucru viitor și, chiar și în etapa de planificare, puteți evita multe greșeli.

Este important să înțelegem că nu există soluții perfecte. Planificarea unui nou local este întotdeauna un joc de șah împotriva circumstanțelor, multe decizii sunt dictate de starea inițială a clădirii în care este construită localul, sau de exemplu, de starea industriei și a pieței dintr-un anumit oraș.


Cum să alegi mobilier pentru un restaurant în Chișinău.


Atunci când alegeți mobilier pentru un restaurant, căutați impresia și anumite decizii bune făcute de concurenții. Acordați atenție unităților axate pe aceleași grupuri sociale ca și localul dvs. Acordați atenție soluțiilor de design și interior pe care le folosesc în localuri concurenți și gândiți-vă cum puteți face mai bine.


Orice concept poate fi îmbunătățit. În același timp, stilul și viziunea dvs. trebuie să fie transmise în toate detalii, altfel consumatorul sofisticat va vedea rapid prin imitatorul din voi.


Principalele articole de mobilier utilizate într-un restaurant, fie mese, scaune, canapele... De obicei în restaurante sunt de dimensiuni mari pentru a crea un confort suplimentar.


Spre deosebire de o cafenea, următoarele caracteristici sunt importante pentru un restaurant din Chișinău:

 

  • Mese cu blaturi spațioase. O dimensiune mare a mesei mărește factura medie și permite mai multor oaspeți să fie așezați. Este important să înțelegeți că atunci când alegeți o dimensiune a mesei, vă echilibrați între numărul de locuri și dimensiunea facturii medii.

 

  • Scaunele pentru restaurant sunt un atribut important, nu numai pentru un sejur confortabil al unui oaspete într-un restaurant, ci și pentru o creștere a profitabilității. Oaspetele odihnit și relaxat vă mulțumește cu comenzi suplimentare și va aduce noi clienți.

 

  • Dacă resursele și spațiul permit - acordați prioritate fotoliilor pentru locuri de relaxare, acestea sunt un atribut stabilit de relaxare, în același timp canapele completează imaginea și vă permit să creați zone confortabile cu un număr flexibil de locuri.

 

  • Folosiți huse, perne detașabile din țesătură. Astfel de soluții facilitează întreținerea mobilierului și permit înlocuirea rapidă a elementelor deteriorate, în același timp, adaugă flexibilitate zonelor de relaxare.


Aspectul mobilierului este dictat de conceptul localului și de cerințele operaționale de formatul locali. Amintiți-vă regula principală, în primul rând, mobilierul rezolvă problemele afacerii dvs., confortul consumatorului este o sarcină cheie, cea principală, dar nu singura.


Cum să alegeți mobilier pentru o cafenea din Chișinău.


Formatul unei unități de cafenea implică o cerere constantă, care se realizează printr-un echilibru foarte delicat de servicii, gătit și design interior. Este, de asemenea, un loc în care îți poți satisface foamea cu o gustare rapidă, petrece timp vorbind cu prietenii și invita o fată la o întâlnire sau stai liniștită la laptop.


O varietate de mobilier pentru o cafenea din Chișinău vă va face șederea confortabilă și plăcută pentru cel mai larg grup posibil de consumatori. Alegeți produse care pot satisface simultan cel mai mare număr posibil de solicitări ale vizitatorilor dvs., menținând în același timp formatul conceptului de local și având caracteristicile de performanță adecvate.


Apropo de stil, dacă conceptul nu necesită soluții speciale, alege un stil neutru, care să nu enerveze vizitatorii. În același timp, designul ar trebui să fie memorabil, cel mai simplu mod de a realiza acest lucru este prin soluții de proiectare care nu au legătură cu mobilierul, să creeze „zone de interes” în unitate folosind o varietate de soluții de decor și design.


O cafenea este o local cu trafic ridicat și care stabilește cerințe de confort, prin urmare, atunci când alegeți mobilier, se bazează pe următorii factori:

 

  • Creați cât mai multe amprente posibil. Chiar și în perioadele de vârf, oaspetele trebuie să găsească un loc de cazare. Alternativ, creați o zonă în care oaspetele poate aștepta până când un spațiu mai confortabil devine disponibil.

 

  • Mai multe zone. În același timp, creați zone care rezolvă diverse sarcini ale vizitatorilor. Oaspeții care vin să mănânce vor fi bucuroși să stea într-o zonă mai puțin confortabilă, pe un scaun obișnuit de luat masa. În același timp, o companie care dorește să se relaxeze va alege un loc cu o canapea.

 

  • Echilibrați valoarea scaunelor. De exemplu, amplasați locuri cu mobilier mai puțin confortabil lângă ferestre, așezați mese mari mai adânc în hol, utilizați locuri confortabile în locații pentru un număr mic de oaspeți etc.

 

  • Cafeneaua este o local cu un flux mare de oaspeți. Alegeți mobilierul care este foarte rezistent la uzură și creați zone de interes. Sarcina principală a mobilierului în astfel de unități nu este de a crea disconfort, în majoritatea cazurilor este mai bine să creați confortul prin alte resurse.

 

  • Creați o varietate de stiluri. O cafenea, spre deosebire de un restaurant, își poate permite mai multă libertate și îndrăzneală în design. Mai multe stiluri și concepte vor permite mai multor vizitatori să găsească ceea ce le place, dar vor evita soluțiile prea colorate.

 

  • La fel ca în cazul restaurantelor. Pernele, huse și țesătura ușor de înlocuit sunt alegeri excelente.


Atunci când alegeți mobilier, acordați prioritate soluțiilor ușoare și compacte, cu o fiabilitate sporită. Explorați experiențele restauratorilor locali și străini, căutați mărci care produc produse special pentru restaurante și cafenele. O soluție excelentă este mobilierul din lemn sau mobilierul dintr-un cadru metalic, al cărui design facilitează dezasamblarea și remontarea produselor.


De asemenea, este foarte important ca o cafenea să aibă mobilier tapițat în anumite zone. Într-o cafenea, spațiul joacă un rol important, prin urmare, se acordă prioritate produselor relativ mici cu tapițerie din țesătură sau piele ecologică.


Pentru terasa unei cafenele sau restaurante, este mai bine să folosiți produse din plastic. Produsele unui număr de mărci din plastic de înaltă calitate creează zone de confort ridicat. Este important să alegeți mobilier de terasă care poate fi depozitat cu ușurință peste noapte, mutat în jurul terasei și care nu se va estompa la soare.


Produsele brandului Flux adaugă flexibilitate oricărui spațiu și deblochează potențialul ascuns al unității.


Alegerea unui stil de mobilier pentru o cafenea și un restaurant.


Stilul mobilierului este dictat de format și local. De obicei, vorbim despre o soluție de stil, care se modifică ușor doar în funcție de sarcinile unei anumite zone.


Trebuie să vă bazați pe designerul dvs. pentru a vă alege stilul de mobilier. Adesea, antreprenorii aleg un stil de mobilier care este dictat de forma personală a gustului, uitând complet că sute de oameni diferiți vor vizita unitatea în fiecare zi, iar fiecăruia dintre ei ar trebui să-i placă unitatea ca un produs.


Stilul și sarcina unităților pot fi împărțite în mai multe grupuri:

 

  • O unitate de întâlnire necesită o atmosferă calmă și confortabilă. Pentru a îndeplini aceste sarcini, sunt potrivite fotoliile moi și canapele spațioase din materiale de înaltă calitate într-un stil clasic.

 

  • Unitățile pentru familii necesită mese mari și soluții de mobilier pentru micii membri ai familiei.
     
  • Restaurantul necesită multe locuri. Stilurile moderne fac posibilă crearea atât a unui stil elegant, cât și confortabil.
     
  • Stilul oriental este caracteristic mai multor unități care încearcă să recreeze atmosfera orientală încântătoare. Popularitatea formatului face dificilă crearea unei soluții de proiectare care poate surprinde cu adevărat consumatorul.
     
  • Unitățile, barurile și restaurantele în stil loft sunt un alt format la modă. Mulți designeri recurg la acest stil din cauza modei și a dorinței de a economisi bani, dar în realitate, acest stil limitează sever designerul și în acest format este, de asemenea, dificil să surprinzi și să reții consumatorul.
     
  • Cafenelele romantice sunt un loc în care perechile îndrăgostite vor să se bucure de clipele petrecute împreună. O alegere excelentă sunt canapele pentru două mese ușoare și elegante.
     
  • Stilul casual și anti-cafe sunt, de asemenea, formate populare. Eleganța în design, vă permite să creați un spațiu funcțional care va satisface atât sarcinile afacerii dvs., cât și ale consumatorului.


Conceptul de unitate poate fi dictat și de bucătărie, de exemplu, într-un restaurant thailandez sau japonez, merită să păstrați mobilierul în stilul tipic pentru țara respectivă. În acest caz, în local vei crea armonie și vei crea o atmosferă specială, stilul interiorului va completa senzațiile prezentate de capodoperele culinare ale bucătarilor.
 

Dacă nu aveți experiența necesară, vă recomandăm sincer să contactați specialiștii noștri, veți primi o mulțime de informații utile despre cum să alegeți mobilierul potrivit pentru restaurant sau cafenea.


 

 

Alte noutăți

Toate noutățile Icon
Image
Scaune Tango! Toată lumea dansează!

Pentru un TANGO mereu este nevoie de doi. Fie vorba de scaun de conferință, scaun înalt sau fotoliu de tip Lounge cu spătar înalt, care oferă confidențialitate – îi veți găsi oricând acestuia o pereche demnă din acest grup de scaune.

Image
Reuniune de afaceri cu partenerii. Compania Dauphin

A avut loc întrevederea anuală cu vechiul nostru partener – producătorul german compania Dauphin. Am discutat despre direcții noi pentru dezvoltare, domnul Kappelman ne-a prezentat noile produse pe care le vom putea propune în curând în Moldova.

Image
Curând în Show-room-ul nostru !

Cabina acustică SILENT ROOM — locul ideal care garantează liniștea, calmul și intimitatea. Este nevoie doar să alegeți dimensiunea!

Image
Birou modern este un instrument important în lupta pentru profit.

Pe o piață cu o concurență atât de mare ca în Moldova, mulți uită de un lucru atât de important și la prima vedere evident ca o echipă profesionistă.

Image
În mâinile artistului Mobilă se transformă în pânză.

Fotoliu este o unitate funcțională. Creând mobilă de designer, artistul se concentrează pe confort și comoditate, dar diferența dintre producția în masă și mobilierul de la designer în istorie și atenția la detalii.

Image
Ce afectează prețul unui birou în Chișinău?

Prețul reparației, construcției și amenajării birourilor depinde de obiectivele proiectului. Știm care este cea mai bună soluție pentru fiecare dintre sarcini. Prin urmare, dacă obiectivul cheie este un preț accesibil, știm cum să realizăm acest lucru.

Image
Cabinet Plus - proiecte, ce unesc oameni cu natura.

În proiectele Cabinet Plus, creăm un spațiu care permite angajaților dvs. să respire profund și să se simtă liberi. Soluțiile utilizate în proiectele noastre ajută specialiștii să lucreze mai efficient, să îi motiveze și să le completeze cu idei creative.

Image
Cabinet Plus. Cum să lucrați de acasă cu plăcere.

În viața unui om de afaceri, muncă nu se oprește niciodată, prin urmare, pentru antreprenori și "AAA" profesioniști orientați spre eficiență, un birou la domiciliu este o normă.

Image
Nuanțe importante în planificarea și construirea unui hotel.

Designul și arhitectura - elemente importante în afacerea hotelieră și merită o admirație specială, chiar și în afară de modelele de afaceri unei întreprinderi anumite. Cu toate acestea, în primul rând, un hotel este o afacere, astfel încât spațiile hoteliere sunt atent gândite din punct de vedere social și comportamental.

Image
Cum să alegi mobilierul pentru restaurante, cafenele și baruri. Sfaturi de la experții Cabinet Plus.

Pentru restaurante, mobilierul este un instrument important în atragerea vizitatorilor. Creând impresia despre local. Mobilierul frumos și de înaltă calitate îi redă potențialului vizitator ce nivel de deservire îl așteaptă, designul creează o atmosferă specială, care în sinergie cu alți factori, definește o „atmosferă de restaurant” pentru care consumatorul plătește.