În mâinile artistului Mobilă se transformă în pânză.

 

În mâinile artistului Mobilă se transformă în pânză.

Fotoliu este o unitate funcțională. Creând mobilă de designer, artistul se concentrează pe confort și comoditate, dar diferența dintre producția în masă și mobilierul de la designer în istorie și atenția la detalii.

Ce poveste ne poate spune un design al scaunului?

Speranțele, credințele și ambițiile unei întregi ere sunt țesute organic în designul scaunului. Modelele de mobilier care transmit cel mai exact spiritul epocii în care au fost create sunt recunoscute drept o clasică nemuritoare.

 

THE WASSILY CHAIR – MARCEL BREUER 1925 

Un simbol al credinței în funcționalism, creat în prima jumătate a secolului XX. Sfârșitul erei victoriene și industrializarea răspândită au dictat încredere în atingerea vârfului evoluției tehnologice.

Scaunul este inspirat de design bicicletei care este apropiat de perfecțiune. Creat din oțel tubular îndoit, a devenit un simbol al triumfului omenirii pentru contemporani și al stagnării acelei epoci pentru posteritate. Credința în vârful evoluției omenirii a fost eliminată de marea depresie și evoluția socială, iar metafora autorului a fost păstrată și a devenit clasică.

 

Ball Chair - Eero Aarnio 1960 

Evoluția tehnologică, explorarea spațiului și globalizarea din a doua jumătate a secolului XX l-au inspirat pe autor să creeze scaun de designer lipsit de forme ascuțite, asemănătoare cu „nava spațială a viitorului” și, în același timp, să strige despre nevoia de spațiu personal.

Scaunul a inspirat nu numai gânditorii generației, ci și industria mobilei, devenind un simbol integral al acelei epoci. Conceptul designerului s-a dovedit a fi profetic, multe probleme ridicate de design-ul său rămân relevante pentru zilele noastre. Inovator pentru contemporani și profet pentru posteritate, Eero Aarnio și-a scris numele în istoria designului.

 

GHOST CHAIRS - PHILIPPE STARCK 2002 

Simbolul erei noastre. Puternic și durabil ca societatea noastră, transparent și inteligibil ca lumea pe care o vedem prin prisma tehnologiei. Dar autorul îl numește: scaunul fantomă.

Deci așa autorul vede era noastră. Putem să fim de acord cu autor sau nu, dar trebuie doar să evaluăm profunzimea ideei povestite.

Mobilă de la designer este un triumf al inovației în ceea ce privește mobilierul și gândirea.

În primul rând, mobilier de design, este un lucru incredibil de confortabil și practic. Un astfel de mobilier devine o unitate practică și funcțională a interiorului din casă sau birou. În același timp, astfel de produse joacă rolul unei instalații de artă. Vizitați showroom Cabinet Plus din Chișinău și faceți cunoștință cu mobilierul de la designerii renumiți mondial.

În catalogul Cabinet Plus veți găsi multe modele de mobilier de design. Hadi Teherani, Roland Zund, Martin Ballendat și mulți alți autori, în Moldova, exclusiv în Cabinet Plus.