Tronul regelui este un simbol al statutului.

 

Tronul este un scaun al regelui, adesea instalat pe un podium și încoronat cu un baldachin, acesta subliniază puterea celui care stă pe tronul.
 

Măsura în care locurile de acest tip au ajuns să fie identificate simbolic cu statutul utilizatorilor lor este atestat de faptul că în monarhii, tronul este un atribut esențial al funcției de conducător.

 


Cei mai înalți oficiali ai Republicii Romane stăteau în scaune speciale. Aceștia au împrumutat această piesă de mobilier de la greci. În Grecia se numea „diffros okladios” și era un scaun pliant cu picioarele încrucișate sub scaun.


În lumea antică, în special în est, tronurile posedau aproape întotdeauna o splendoare simbolică. Deci, de exemplu, tronul lui Solomon este descris în Biblie:
 

„Și regele a făcut un mare tron ​​de fildeș,
și l-a acoperit cu aur curat ".


Nicăieri în lume nu se mai putea găsi un asemenea tron.
 

 

Tronul împăraților bizantini a fost modelat după tronul lui Solomon, cu rafinament adăugat.
 

Popularitatea creștinismului a stimulat crearea tronurilor în Europa, deoarece acestea nu au fost văzute doar ca parte a procesului de înzestrare a regalității cu o aură magică prin ceremonii de încoronare elaborate, ci și mulți demnitari ecleziastici - cardinali, episcopi și stareți mitrați aveau dreptul la tron.

 


 

Istoria ne învață că de-a lungul istoriei omenirii, liderii și conducătorii au folosit mediul înconjurător pentru a-și demonstra autoritatea și nobilimea, iar mobilierul este unul dintre cele mai eficiente elemente de a demonstra puterea și autoritatea. Alegând mobilier de birou premium în magazinul Cabinet Plus, alegeți un produs care vă va sublinia calitățile de lider.

 

Alte noutăți

Toate noutățile Icon
Image
Scaune Tango! Toată lumea dansează!

Pentru un TANGO mereu este nevoie de doi. Fie vorba de scaun de conferință, scaun înalt sau fotoliu de tip Lounge cu spătar înalt, care oferă confidențialitate – îi veți găsi oricând acestuia o pereche demnă din acest grup de scaune.

Image
Reuniune de afaceri cu partenerii. Compania Dauphin

A avut loc întrevederea anuală cu vechiul nostru partener – producătorul german compania Dauphin. Am discutat despre direcții noi pentru dezvoltare, domnul Kappelman ne-a prezentat noile produse pe care le vom putea propune în curând în Moldova.

Image
Curând în Show-room-ul nostru !

Cabina acustică SILENT ROOM — locul ideal care garantează liniștea, calmul și intimitatea. Este nevoie doar să alegeți dimensiunea!

Image
Birou modern este un instrument important în lupta pentru profit.

Pe o piață cu o concurență atât de mare ca în Moldova, mulți uită de un lucru atât de important și la prima vedere evident ca o echipă profesionistă.

Image
În mâinile artistului Mobilă se transformă în pânză.

Fotoliu este o unitate funcțională. Creând mobilă de designer, artistul se concentrează pe confort și comoditate, dar diferența dintre producția în masă și mobilierul de la designer în istorie și atenția la detalii.

Image
Ce afectează prețul unui birou în Chișinău?

Prețul reparației, construcției și amenajării birourilor depinde de obiectivele proiectului. Știm care este cea mai bună soluție pentru fiecare dintre sarcini. Prin urmare, dacă obiectivul cheie este un preț accesibil, știm cum să realizăm acest lucru.

Image
Cabinet Plus - proiecte, ce unesc oameni cu natura.

În proiectele Cabinet Plus, creăm un spațiu care permite angajaților dvs. să respire profund și să se simtă liberi. Soluțiile utilizate în proiectele noastre ajută specialiștii să lucreze mai efficient, să îi motiveze și să le completeze cu idei creative.

Image
Cabinet Plus. Cum să lucrați de acasă cu plăcere.

În viața unui om de afaceri, muncă nu se oprește niciodată, prin urmare, pentru antreprenori și "AAA" profesioniști orientați spre eficiență, un birou la domiciliu este o normă.

Image
Nuanțe importante în planificarea și construirea unui hotel.

Designul și arhitectura - elemente importante în afacerea hotelieră și merită o admirație specială, chiar și în afară de modelele de afaceri unei întreprinderi anumite. Cu toate acestea, în primul rând, un hotel este o afacere, astfel încât spațiile hoteliere sunt atent gândite din punct de vedere social și comportamental.

Image
Cum să alegi mobilierul pentru restaurante, cafenele și baruri. Sfaturi de la experții Cabinet Plus.

Pentru restaurante, mobilierul este un instrument important în atragerea vizitatorilor. Creând impresia despre local. Mobilierul frumos și de înaltă calitate îi redă potențialului vizitator ce nivel de deservire îl așteaptă, designul creează o atmosferă specială, care în sinergie cu alți factori, definește o „atmosferă de restaurant” pentru care consumatorul plătește.