Tronul regelui este un simbol al statutului.

 

Tronul este un scaun al regelui, adesea instalat pe un podium și încoronat cu un baldachin, acesta subliniază puterea celui care stă pe tronul.
 

Măsura în care locurile de acest tip au ajuns să fie identificate simbolic cu statutul utilizatorilor lor este atestat de faptul că în monarhii, tronul este un atribut esențial al funcției de conducător.

 


Cei mai înalți oficiali ai Republicii Romane stăteau în scaune speciale. Aceștia au împrumutat această piesă de mobilier de la greci. În Grecia se numea „diffros okladios” și era un scaun pliant cu picioarele încrucișate sub scaun.


În lumea antică, în special în est, tronurile posedau aproape întotdeauna o splendoare simbolică. Deci, de exemplu, tronul lui Solomon este descris în Biblie:
 

„Și regele a făcut un mare tron ​​de fildeș,
și l-a acoperit cu aur curat ".


Nicăieri în lume nu se mai putea găsi un asemenea tron.
 

 

Tronul împăraților bizantini a fost modelat după tronul lui Solomon, cu rafinament adăugat.
 

Popularitatea creștinismului a stimulat crearea tronurilor în Europa, deoarece acestea nu au fost văzute doar ca parte a procesului de înzestrare a regalității cu o aură magică prin ceremonii de încoronare elaborate, ci și mulți demnitari ecleziastici - cardinali, episcopi și stareți mitrați aveau dreptul la tron.

 


 

Istoria ne învață că de-a lungul istoriei omenirii, liderii și conducătorii au folosit mediul înconjurător pentru a-și demonstra autoritatea și nobilimea, iar mobilierul este unul dintre cele mai eficiente elemente de a demonstra puterea și autoritatea. Alegând mobilier de birou premium în magazinul Cabinet Plus, alegeți un produs care vă va sublinia calitățile de lider.