Cum să alegeți culoarea și iluminarea potrivită pentru biroul Dvs.

 

Culoarea poate înviora un birou și poate crea starea de spirit potrivită pentru profesioniștii Dvs. Culorile diferite pot avea efecte psihologice și emoționale diferite și permit angajatorului să maximizeze eficiența angajaților din birou.

Culorile pereților într-un birou oferă o modalitate bună de a crea starea de muncă potrivită, care în cele din urmă vă va aduce profit. Culorile și iluminarea potrivită în birou permite profesioniștilor să își folosească corect resursele emoționale și fizice și să se concentreze asupra muncii mai mult și mai eficient.

 

Cele mai populare culori și efectele lor.
 

Pereții verzi în birou.
 

Multe studii confirmă faptul că verdele mărește capacitatea intelectuală și stimulează mai mult creativitatea. Verde este culoarea naturală primară, adesea asociată cu creșterea și promovează un sentiment de echilibru emoțional. Deci, dacă doriți ca angajații Dvs. să fie mai productivi, luați în considerare vopsirea zonelor de lucru în verde.
 

Pereți roșii în birou.
 

Roșul este o culoare strălucitoare și intensă din punct de vedere emoțional. Este necesar să folosiți această culoare în interior cu o atenție extremă. Când oamenii văd roșu, reacția lor se accelerează și obțin o explozie de energie suplimentară - acesta este un instrument util, principalul lucru este să ținem minte că o abundență de roșu poate duce la epuizarea angajaților și, pe termen lung, roșul reduce abilitățile analitice ale specialiștilor.
 

Roșu are o altă caracteristică interesantă este creșterea poftei de mâncare, motiv pentru care roșul domină în multe restaurante și lanțuri de fast-food. Roșu utilizat excesiv într-un mediu de birou poate fi obositor pentru angajați. Cel mai bine este să folosiți roșu în punctele alimentare sau în zonele comune destinate comunicarii.
 

Pereții albaștri din birou.
 

În mod tradițional, albastrul este considerat unul dintre cele mai „productive” și populare culori din lume. Poate că popularitatea albastrului se datorează efectelor sale calmante și relaxante. Albastrul din birou îi face pe angajați să se simtă stabili și pașnici. Cu toate acestea, uneori poate părea rece. Într-un spațiu de birou, este esențial să combinați albastrul cu alte culori mai luminoase ale pereților de birou.
 

Pereții roz în birou.
 

Fapte amuzante despre roz: Zidurile marii majorități a închisorilor din întreaga lume sunt vopsite în roz. Toate acestea datorită capacității sale uimitoare de calmare. În închisori, este folosit pentru a reduce comportamentul violent. Această calitate a culorii poate fi utilizată și pentru spațiile de lucru, de exemplu: vopsirea pereților unei săli de conferințe în roz, unde negocierile pot fi fierbinți.
 

Pereți albi în birou.

 

Albul arată modern și transmite fiabilitate. Multe branduri globale folosesc în mod activ albul pentru a transmite fiabilitatea și puritatea produsului. O culoare versatilă și mereu contemporană. Această culoare este populară și în interiorul biroului, cu toate acestea, este important să ținem minte: un număr mare de culori monocrome poate duce la oboseală.

Atunci când decideți ce culoare să utilizați în biroul Dvs., utilizarea culorilor mărcii Dvs. poate fi alegerea evidentă. Cu toate acestea, ar putea fi util să luați în considerare conotațiile și efectele psihologice ale acestor culori, pentru a vă asigura că acestea sunt aliniate cu obiectivele angajatilor Dvs.
 

Ferestre și iluminat
 

Lumina este unul dintre factorii cheie în planificarea și amenajarea spațiului de birouri.


Numeroase studii științifice raportează efectele iluminatului asupra productivității și bunăstării oamenilor. Mulți oameni uită acest lucru atunci când planifică spații de birouri.

Într-un studiu intitulat „Efectele luminii de zi la locul de muncă asupra somnului, activității fizice și calității vieții”, cercetătorii au comparat angajații din birouri cu și fără ferestre:

„Gradul în care lucrătorii de birou sunt expuși la lumina zilei este uimitor”, a declarat coautorul studiului Ivy Chung, neurolog. "Calitatea vieții și a somnului lucrătorilor de birou în timpul zilei, poate fi îmbunătățită prin concentrarea asupra iluminării și nivelurilor de iluminare din birourile de astăzi și în proiectarea biroului viitorului."

 

Alegeți lumina naturală.
 

Atunci când alegeți sau planificați un spațiu de birou, acordați atenție cantității de lumină naturală pe care o primește biroul și încercați să găsiți modalități de a o crește. Încercați să aranjați birouri, astfel încât angajații să obțină suficientă culoare naturală.
Dacă amenajarea și reamenajarea spațiilor nu sunt posibile, există o serie de alte posibilități de a crește cantitatea de lumină din birou.

Iluminatul artificial este noul dvs. cel mai bun prieten. Dacă doriți să simulați lumina naturală, utilizați lămpi cu spectru complet de lumină naturală pentru a menține lumina moale și caldă. Spoturile sunt, de asemenea, o alegere bună.

 

Alte noutăți

Toate noutățile Icon
Image
Scaune Tango! Toată lumea dansează!

Pentru un TANGO mereu este nevoie de doi. Fie vorba de scaun de conferință, scaun înalt sau fotoliu de tip Lounge cu spătar înalt, care oferă confidențialitate – îi veți găsi oricând acestuia o pereche demnă din acest grup de scaune.

Image
Reuniune de afaceri cu partenerii. Compania Dauphin

A avut loc întrevederea anuală cu vechiul nostru partener – producătorul german compania Dauphin. Am discutat despre direcții noi pentru dezvoltare, domnul Kappelman ne-a prezentat noile produse pe care le vom putea propune în curând în Moldova.

Image
Curând în Show-room-ul nostru !

Cabina acustică SILENT ROOM — locul ideal care garantează liniștea, calmul și intimitatea. Este nevoie doar să alegeți dimensiunea!

Image
Birou modern este un instrument important în lupta pentru profit.

Pe o piață cu o concurență atât de mare ca în Moldova, mulți uită de un lucru atât de important și la prima vedere evident ca o echipă profesionistă.

Image
În mâinile artistului Mobilă se transformă în pânză.

Fotoliu este o unitate funcțională. Creând mobilă de designer, artistul se concentrează pe confort și comoditate, dar diferența dintre producția în masă și mobilierul de la designer în istorie și atenția la detalii.

Image
Ce afectează prețul unui birou în Chișinău?

Prețul reparației, construcției și amenajării birourilor depinde de obiectivele proiectului. Știm care este cea mai bună soluție pentru fiecare dintre sarcini. Prin urmare, dacă obiectivul cheie este un preț accesibil, știm cum să realizăm acest lucru.

Image
Cabinet Plus - proiecte, ce unesc oameni cu natura.

În proiectele Cabinet Plus, creăm un spațiu care permite angajaților dvs. să respire profund și să se simtă liberi. Soluțiile utilizate în proiectele noastre ajută specialiștii să lucreze mai efficient, să îi motiveze și să le completeze cu idei creative.

Image
Cabinet Plus. Cum să lucrați de acasă cu plăcere.

În viața unui om de afaceri, muncă nu se oprește niciodată, prin urmare, pentru antreprenori și "AAA" profesioniști orientați spre eficiență, un birou la domiciliu este o normă.

Image
Nuanțe importante în planificarea și construirea unui hotel.

Designul și arhitectura - elemente importante în afacerea hotelieră și merită o admirație specială, chiar și în afară de modelele de afaceri unei întreprinderi anumite. Cu toate acestea, în primul rând, un hotel este o afacere, astfel încât spațiile hoteliere sunt atent gândite din punct de vedere social și comportamental.

Image
Cum să alegi mobilierul pentru restaurante, cafenele și baruri. Sfaturi de la experții Cabinet Plus.

Pentru restaurante, mobilierul este un instrument important în atragerea vizitatorilor. Creând impresia despre local. Mobilierul frumos și de înaltă calitate îi redă potențialului vizitator ce nivel de deservire îl așteaptă, designul creează o atmosferă specială, care în sinergie cu alți factori, definește o „atmosferă de restaurant” pentru care consumatorul plătește.